Мін’юст США просить суд підтримати вимогу щодо продажу активів ТікТок

Джерело: Reuters

Міністерство юстиції США звернулося до федерального апеляційного суду з проханням підтримати закон, ухвалений у квітні, який вимагає від китайської компанії ByteDance продати американські активи ТікТок до 19 січня.

Міністерство стверджує у заяві, що TikTok становить серйозну загрозу національній безпеці США через доступ до великих обсягів персональних даних американців. Зазначається, що Китай може таємно маніпулювати інформацією, яку американці споживають через ТікТок.

Серйозна загроза національній безпеці, яку становить ТікТок, є реальною. TikTok надає китайському уряду засоби для підриву національної безпеки США двома основними способами: збір даних і приховане маніпулювання контентом, – пояснили у відомстві.

Адміністрація Байдена звернулася до Апеляційного суду округу Колумбія з проханням відхилити позови ТікТок, материнської компанії ByteDance і групи творців ТікТок, які намагаються заблокувати закон, що може заборонити додаток.

У 2022 році Байден заборонив майже чотирьом мільйонам співробітників федерального уряду використовувати ТікТок на пристроях, що належать його відомствам. Проте 11 лютого кампанія президента США Джо Байдена приєдналася до TikTok, попри те, що додаток заборонено на більшості урядових пристроїв з міркувань безпеки.

Велика Британія заборонила TikTok на державних телефонах минулого року.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков поскаржився, що Захід продовжує підтримку України. Тож, за його словами, відтепер саме міноборони РФ визначатиме умови застосування ядерної зброї.

Колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп неправдиво звинуватив віцепрезидентку Камалу Гарріс у тому, що тисячі злочинців проникли до США за її керівництва. Натомість статистичні дані свідчать, що ці особи потрапили до країни протягом десятиліть і багато з них уже під вартою.

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Росією для підвищення рівня безпеки в країні. Уряд країни вивчає цей варіант як захід протидії можливому потоку біженців з Росії, що може виникнути в майбутньому.

Данія виділить Україні приблизно 4,2 мільярда данських крон (близько 629 мільйонів доларів США) на закупівлю зброї, виготовленої українською оборонною промисловістю.

Вночі на 29 вересня Сили оборони завдали ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів, що біля селища Котлубань Волгоградської області, підтвердили у Генштабі.