У Нідерландах пропалестинські активісти облили червоною фарбою фасад королівського палацу

Джерело: De Telegraaf

В Амстердамі пропалестинські активісти облили фасад королівського палацу червоною фарбою.

“У ніч з неділі на понеділок група пропалестинських активістів облила червоною фарбою палац на площі Дам в Амстердамі”, – йдеться у повідомленні.

Також жовтою фарбою написано слово “інтифада”, під яким найчастіше мають на увазі збройну боротьбу проти Ізраїлю.

Фото: АР

За словами представника палацу, триває робота з очищення фасаду палацу, щодо цього випадку буде складено скаргу.

Фото: АР

“Це вандалізм і кримінальний злочин”, – наголосив він.

Представники Palestine Action Amsterdam заявили, що акція проводилася на знак солідарності з палестинським народом і є сигналом для уряду Нідерландів, що, за словами активістів, “активно підтримують геноцид, колоніалізм та окупацію Палестини”.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.