Тендер на відновлення «Охматдиту» виграла компанія із завищеними цінами

Джерело: розслідування Наші гроші

Переможцем конкурсу на ремонт “Охматдиту” стала компанія “Буд-Технолоджі” з пропозицією 307 млн грн. Це одна з найдорожчих пропозицій, а дешевші варіанти проігноровано.

За даними “Наших грошей”, “Буд-Технолоджі” – це третя найдорожча пропозиція серед 14 учасників. Інші учасники, які запропонували ціни від 42 до 286 млн грн, не отримали пояснень.

До фіналу конкурсу потрапили три фірми: “ДАК” (310 млн грн), “Буд-Технолоджі” (307 млн грн) та “Мега Профіт Груп” (220 млн грн).

“Мега Профіт Груп” відхилено через підозри в податкових документах, а “ДАК” – через репутацію власника Олександра Глімбовського, затриманого за корупцію в липні.

Однак замовник проігнорував проблеми в пропозиції переможця. Зокрема, “Буд-Технолоджі” вказала лише техніку, що не підходить для монтажу фасадів вище другого поверху, і взагалі не надала інформацію про обладнання для монтажу плитки.

Найбільші витрати переможця, “Буд-Технолоджі”, включають ремонт фасадних панелей та оздоблення внутрішніх стін (понад 100 мільйонів гривень кожна позиція). Ціни на певні види робіт завищено вдвічі у порівнянні з пропозиціями інших учасників.

Фірма “Ріола-модуль”, яка будувала корпус, пропонувала свої послуги за 179 мільйонів гривень. Крім того, компанія повідомила, що вже безоплатно відремонтувала деякі приміщення.

Удар по “Охматдиту”

Нагадаємо, що вранці 8 липня росіяни вкотре масовано атакували Україну 40 ракетами різного типу.

Зокрема внаслідок атаки ЗС РФ по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві пошкоджено онкологічне відділення та токсикологічний корпус, де діти перебували на діалізі (штучно підтримували роботу нирок). Руйнувань зазнали реанімаційні та операційні.

Станом на ранок 9 липня на території київської дитячої лікарні “Охматдит” завершили аварійно-рятувальні роботи.

Відновлення лікарні

Міністерка економічного співробітництва і розвитку Німеччини Свенья Шульце заявила, що Німеччина виділяє Україні 10 мільйонів євро на відновлення київської лікарні “Охматдит”, яка постраждала від російської ракетної атаки 8 липня.

У Тайвані оголосили про допомогу київській дитячій лікарні “Охматдит” обсягом 200 тисяч доларів. Кошти скерують на закупівлю необхідних лікарні медичних матеріалів.

За 2 години 50 хвилин на потреби дитячої лікарні “Охматдит” українці зібрали 114 млн гривень. Кошти зібрані UNITED24 та monobank, а також українськими, міжнародними бізнесами, українцями та донорами з різних країн.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.