«Чому ми не в НАТО? Тому що Нестор Шуфрич і досі голова комітету свободи слова», – Ірина Геращенко

Джерело: пресслужба фракції “Європейська Солідарність”

Ірина Геращенко, співголова фракції “Європейська солідарність”, закликала Верховну Раду припинити перешкоджати виконанню постанови щодо звільнення Нестора Шуфрича з посади Голови комітету ВРУ з питань свободи слова.

Вона вказала на наявність подвійних стандартів з боку влади та її політичних союзників, які є однією з причин, чому Україна ще не досягла прогресу на шляху до отримання членства в НАТО. 

Нестор Шуфрич є одним з найактивніших діячів опозиційної політичної сили “Опозиційна платформа – За життя”.

“Чому ми не в НАТО? Нагадаю спікеру фантомні болі минулого. Коли промосковські політики подарували деяким україноскептикам тезу, що не вся Україна – за НАТО. І тижнями Нестор тут висів на люстрі як фронтмен цієї акції “НАТО – ні”, – зазначила Геращенко.

Ірина Геращенко додала:

“Чому Україна не в НАТО? Можливо тому, що на другий день після інавгурації президента Зеленського до ДБР Нестор-лєтопісец подав пасквіль про те, що президент Порошенко винен у контрнаступі. І томи цих пасквілів розслідувалися всі ці роки за те, що президент Порошенко посмів дати наказ звільняти українські Донецьк і Луганськ. Ви знаєте, що цей пасквіль не закрито і досі. В листопаді 2022 року ДБР, яке в перші місяці війни втекло звідси, продовжило цей пасквіль, і досі розслідується справа про контрнаступ, про звільнення українських Донецька і Луганська. Мені цікаво, ці люди відкриють потім кримінальну справу про контрнаступ Зеленського?”

Депутатка зазначила, що в країні немає свободи слова, що може бути причиною довгого шляху України в НАТО.

“Чому ми не в НАТО? Можливо, тому, що в нас немає свободи слова. Можливо тому, що в нас і досі марафон, можливо тому, що телеканал “Рада” не показує опозицію. Чому ми не в НАТО? Тому що Нестор Шуфрич – і досі голова комітету свободи слова”.

Нардепка наголосила, щоб Верховна Рада поставила на голосування постанову, яку зареєстрували, щоб Нестора Шуфрича, “людину, яка тягла Україну в “русскій мир” стільки років”, зняти з посади.

“Це має бути спільна відповідальність, я бачу, що деяким людям в “Слугах народу” соромно. То зробіть у своїй фракції хоч щось революційне і допоможіть нам, щоб у цій залі була сьогодні справедливість”, – зазначила Ірина Геращенко.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.

16 вересня Президент Володимир Зеленський  провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ, під час якого обговорили актуальні питання на фронті та всередині країни.