Трамп диктує свої умови проведення дебатів: або на телеканалі Fox News, або взагалі ніде

Джерело: The Washington Post.

Колишній президент США та чинний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що не з’являтиметься на раніше запланованих дебатах 10 вересня. Він наголосив, що дебатуватиме з віцепрезиденткою Камалою Гарріс, кандидаткою від Демократичної партії, лише якщо вона погодиться на його умови: дебати 4 вересня відбудуться на телеканалі Fox News з “повною залою”. Інакше

До того, як чинний президент США Джо Байден вибув з президентських перегонів, поступившись віцепрезидентці Гарріс, Трамп погодився на дебати 10 вересня на телеканалі АВС. Камала Гарріс підтвердила готовність вийти на дебати у цей день на цьому телеканалі.

Проте Трамп цього ж дня змінив умови: тепер він вимагає перенести дату та місце проведення дебатів, інакше погрожує взагалі від них відмовитися.

Я побачу її 4 вересня, або взагалі не побачу“, — написав він у своїй соціальній мережі Truth Social.

Фото: Том Бреннер/для Washington Post

Станом на зараз Гарріс не погоджується на вимоги опонента, і кандидати в президенти не дійшли до єдиної думки з приводу дати та місця дебатів.

Речник віцепрезидентки Майкл Тайлер сказав, що Дональд Трамп наляканий і намагається уникнути дебатів. Його надія вийти сухим із води – допомога від Fox News. кампанія обговорить додаткові дебати після тих, на які вже погодився Трамп.

Трамп спершу відмовився від дебатів з Гарріс посилаючись на те, що вона неофіційна кандидатка від Демократичної партії та додав, що експрезидент США Барак Обама не підтримав Гарріс (Обама висловив підтримку віцепрезидентці наступного дня після заяви Трампа). Згодом відмовлявся від дебатів, посилаючись на те, що “і так лідирує в опитуваннях”.

Джерело: Getty Images

Довідка: Fox News Channel – американський консервативний інформаційний канал зі штаб-квартирою в Нью-Йорку та відомий своєю лояльністю до Республіканської партії.

Критики з конкуруючих ЗМІ і Демократичної партії, однак, не раз відзначали явний правий і консервативний ухил каналу. У відповідь на це канал нерідко відповідає, що решта медійного простору є занадто лівим, а він сам нібито належить до консервативних поглядів з “не меншим відношенням”, ніж до ліберальних. 

У документальному фільмі Outfoxed продюсера Роберта Грінволда Fox News звинувачується в односторонньому освітленні подій. Такі звинувачення базуються на свідченнях колишніх співробітників каналу. За їхніми словами, усі працівники каналу мають інструкції, згідно з якими повинні показувати республіканців в позитивному, а демократів — у негативному світлі. Fox News ці звинувачення відкинув.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.