Ілон Маск подав до суду на OpenAI та Сема Альтмана через угоду з Microsoft

Джерело: Hypebeast

Мільярдер Ілон Маск подав до суду на OpenAI та їх генерального директора Сема Альтмана через нещодавнє партнерство компанії з Microsoft. 

У позові Маск стверджує, що його ошукали, коли він інвестував приблизно 45 мільйонів доларів у підприємство зі штучним інтелектом, яке, за його словами, зрадило його початкову місію щодо безпечної розробки технологій “на благо людства”. 

За словами Маска, генеральний директор Сем Альтман незаконно співпрацював з Microsoft, щоб створити мережу незаконних філій і пограбувати активи та персонал некомерційної організації, порушуючи їх угоду.

Маск вимагає судового наказу про визнання недійсною ексклюзивну ліцензію OpenAI з Microsoft, що надасть йому унікальний доступ до базового коду GPT-4, а також відшкодування збитків у потрійному розмірі та вилучення прибутку, пов’язаного з його інвестиціями в компанію. 

Маск також стверджує, що Альтман приховував і спотворював інформацію правлінню, доходячи до брехні в деяких бізнес-операціях.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.