«Я присвячую нагороду всім прикордонникам» – золотий призер Олімпіади Олександр Хижняк

Джерело: пресслужба ДПСУ

Олімпійському чемпіону, боксеру Олександру Хижняку, котрий на Олімпійських іграх у Парижі здобув Україні золоту медаль, влаштували урочисту зустріч на залізничному вокзалі Києва.

Окрім посадовців від спорту та прикордонників-побратимів, спортсмена зустрічала й дружина із шестимісячним сином. Свою перемогу Чемпіон присвятив Україні та безпосередньо тим, хто боронить її на фронті. Спортсмен дякував за підтримку й переконував, що Україна непереможна.

Боксер подякував своїм рідним, команді та побратимам за підтримку і допомогу у завоюванні олімпійського золота.

Зауважимо, український боксер Олександр Хижняк здобув на Олімпійських іграх у Франції третє “золото” для України. У фіналі спортсмен переміг казахського боксера Нурбека Оралбая у ваговій категорії до 80 кг.

Поєдинок відбувся на головному корті тенісного комплексу “Ролан Гаррос”.

Перший раунд виграв українець за рішенням суддів, другий вже був за спортсменом з Казахстану. Вже у вирішальному трихвилинному спарингу Хижняк довів свою перевагу.

Хижняк став п’ятим українцем, що завоював “золото” Олімпійських ігор.

Зауважимо, колишній абсолютний чемпіон світу у суперважкій вазі Олександр Усик вирішив виплатити грошову винагороду збірній України з боксу на Олімпійських іграх 2024 року у Франції за призові місця. Перед стартом Ігор-2024 Усик зустрівся з олімпійською збірною з боксу, роздав спортсменам конверти з грошовими преміями та пообіцяв винагородити за медалі у Парижі.

Так, “золото” боксер оцінив у 80 тисяч доларів, “срібло” – у 70 тисяч доларів, а за бронзову медаль пообіцяв передати 50 тисяч доларів.

Також повідомляли, що призові спортсменам від держави на Олімпіаду-2024 становлять:

  • “Золото” — 125 тисяч доларів
  • “Срібло” — 100 тисяч доларів
  • “Бронза” — 80 тисяч доларів

Тоді як тренери нібито отримують призові в розмірі 50 відсотків від преміальних спортсменів.

  • Легкоатлет Михайло Кохан приніс Україні бронзову нагороду на Олімпійських іграх у метанні молота. Він метнув молот на 79.39 м.
  • 4 серпня українська атлетка Ірина Геращенко здобула бронзу в стрибках у висоту на Олімпіаді-2024. Це перша олімпійська нагорода для спортсменки.
  • Олімпійське золото Україні принесла легкоатлетка Ярослава Магучих, обійшовши австралійську легкоатлетку Ніколу Оліслагерс.

Російська компанія “РусХемАльянс” подала нові позови проти п’яти європейських банків, які припинили фінансування будівництва газового проєкту в Росії після запровадження санкцій.

Президент Росії Володимир Путін наказав збільшити чисельність армії на 180 тисяч. Це вже втретє від початку повномасштабного вторгнення він віддає подібні накази.

Німеччина надасть додаткові 100 мільйонів євро допомоги Україні цієї зими.

Станом на ранок 17 вересня в Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні п’ять носіїв крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 36 ракет.

Минулої доби, 16 вересня, російські війська обстріляли низку населених пунктів Херсонської області. Є жертви.