Трамп в інтерв’ю Маску звинуватив Байдена у повномасштабному вторгненні РФ в Україну

Джерело: Дональд Трамп

Кандидат на пост президента США Дональд Трамп звинуватив чинного американського лідера Джо Байдена у повномасштабній російсько-українській війні.

В інтерв’ю Ілону Маску Трамп висловив думку, що президент РФ Володимир Путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну через “політику Байдена”, який почав багато говорити про приєднання України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я сказав би Путіну ніколи не лізти в Україну», – Трамп

На думку Трампа, саме це спонукало Путіна до повномасштабної війни. Республіканець також вкотре наголосив, що якби у 2022 році президентом США був він, то вторгнення не було б.

“Байден почав говорити такі дурні речі. Наприклад, він сказав, що Україна може бути членом НАТО, але Росія ніколи б не погодилася на це. Війна мала нульові шанси початися, якби я був президентом”, – сказав він.

Щобільше, кандидат на посаду президента висловив думку, що Україна не має достатньо чоловіків, які можуть воювати, а тому відправляє на фронт “дуже молодих” або “дуже старих”.

Також Дональд Трамп запевнив, що у випадку перемоги на виборах у листопаді він почне діалог з Путіним. Політик пригадав, що під час своєї попередньої каденції він “ладнав з Путіним”, тому сподівається, що йому вдасть знову це зробити.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.

За даними ЗМІ Румунія звернулась до України з проханням збивати російські БпЛА, які іноді залітають на румунську територію під час атак безпілотників.