Пожежа на окупованій ЗАЕС: у МАГАТЕ не змогли встановити причину займання

Джерело: Reuters

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що їх працівники оглянули градирню на окупованій росіянами Запорізькій АЕС, де днями виникла пожежа, однак встановити причину займання не змогли.

Про пожежу стало відомо у неділю, 11 серпня. Займання на ЗАЕС помітили у Нікополі. Голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко припустив, що це може бути російська провокація.

Водночас у Росії заявили, що причиною займання стала нібито атака безпілотників з боку України.

МАГАТЕ, здійснивши огляд градирні, повідомило, що не виявило ніяких ознак атаки БпЛА. Щобільше, фахівці також вважають, що ймовірність виникнення займання біля основи градирні дуже низька.

“Команда поки не змогла зробити остаточні висновки (щодо пожежі) ґрунтуючись на висновках та спостереженнях”, – повідомили в агентстві.

Попередньо, вважають експерти, осередок пошкодження – внутрішня частина вежі на рівні водороздільного сопла на висоті близько 10 метрів.

“Команда підтвердила, що не було значних ознак порушення уламків, попелу або сажі, розташованих біля основи градирні. Ядерна безпека станції не постраждала, оскільки градирні зараз не працюють”, – заявили в МАГАТЕ.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.