Внаслідок вторгнення РФ довкілля України постраждало на понад $60 млрд – міністр

Джерело: Укрінформ

Наразі зафіксовано більше ніж 5,5 тисяч злочинів Росії проти українського довкілля. Завдані збитки перевищують $60 мільярдів унаслідок повномасштабної російської агресії.

“На сьогодні вже маємо понад 5,5 тисячі таких випадків злочинів проти українського довкілля з боку ворога. Загальні збитки вже перевищують 60 мільярдів доларів США, і ця цифра, на жаль, тільки зростає”, – наголосив міністр захисту довкілля України Руслан Стрілець.

Наслідки екозлочинів РФ зачіпають сусідні країни, зокрема Румунію та Молдову. Наприклад, пожежа в одному з портів Одещини забруднила повітря в Молдові.

“Це транскордонний вплив, і це абсолютно інша відповідальність. Обраховуючи такі збитки, я думаю, що не тільки Україна буде мати право на відшкодування внаслідок збройної агресії в майбутньому”, – висловився Стрілець.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.