У жителів Покровська залишається максимум два тижні на евакуацію через підступ ЗС РФ — МВА

Джерело: “Радіо Свобода

Жителі Покровська на Донеччині мають обмежений час на евакуацію через наближення російської армії, заявив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. Щодня з міста виїжджає 500-600 осіб, але місцева влада припускає, що у мешканців залишається лише тиждень-два для того, щоб безпечно залишити місто.

На сьогодні в Покровську функціонують усі сервіси та служби, але Добряк прогнозує, що їхню роботу доведеться припинити найближчим часом. За його словами, вже цього тижня може бути введена примусова евакуація дітей, адже у місті залишається ще третина від довоєнної кількості дітей — 4 788 з 13 700.

Приблизно 60% жителів виїжджають самостійно, користуючись власним транспортом. Наприклад, вчора з Покровська виїхало 490 людей, з яких лише 135 скористалися потягом, а решта виїхали своїм транспортом.

Покровський напрямок залишається однією з найгарячіших ділянок фронту, де за останній місяць зафіксовано найбільшу кількість бойових зіткнень.

Скриншот: DeepStateMAP / 18.08.2024

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…