Рада прийняла законопроєкт про статус військових, які воюють у РФ, та щодо їхніх виплат

Джерело: народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі та голова комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич у Фейсбуці

20 серпня Верховна Рада України прийняла законопроєкт № 11483, який гарантує військовослужбовцям, що беруть участь у бойових діях на території РФ, зокрема в Курській області, такі ж виплати та преференції, як і на передовій. Закон підтримав 321 народний депутат.

Документ забезпечує рівні умови соціального та правового захисту для українських військових, які виконують завдання на території держави-агресора, включно з учасниками операцій у Курській області.

Закон поширюється на військовослужбовців Збройних Сил України, інші військові формування, правоохоронні органи, Службу зовнішньої розвідки та інші спеціальні державні органи, які беруть участь у бойових діях.

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич днем раніше наголошував на важливості цього рішення для забезпечення захисників всіма необхідними гарантіями та пільгами, передбаченими для передової.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.