У Міноборони відзвітували про закупівлю дронів на 30 млрд

Джерело: пресслужба Міноборони

У МОУ повідомили. що з початку 2024 року “Агенція оборонних закупівель” закупила БпЛА та безпілотних літальних комплексів уже на 30 млрд грн.

Зауважується, що усього законтрактовано понад 350 тисяч дронів. Це як найбільш затребувані військовими FPV та “мавіки”, так і дороговартісні розвідувальні та ударні дрони літакового типу, що можуть працювати глибоко в тилу ворога.

Важливо відзначити, що 95% закуплених нами дронів – українського виробництва. Це свідчить про значні досягнення в розвитку національних оборонних технологій і підтверджує високу якість вітчизняної продукції, – зауважив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Раніше стало відомо, що завдяки новим правилам закупівлі дронів у 2024 році, держава зекономила понад 3,3 млрд грн. НАБУ повідомило, що закупівлі БпЛА в межах Армії дронів стали однією з найефективніших сфер у першому півріччі 2024 року.

Своєю чергою, міністр оборони України Рустем Умєров під час британсько-української конференції з оборонної промисловості у Києві повідомив, що метою Міноборони на 2024 рік є локалізація виробництва озброєнь в Україні.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше.