У Держдумі РФ запропонували визнати «небажаними» Deutsche Welle та British Council

Джерело: DW

Голова Комітету з безпеки та протидії корупції російської Держдуми Василь Піскарьов заявив про пропозиції внести Deutsche Welle та British Council до списку небажаних організацій. Пропозиції вже направили до генпрокуратури РФ.

За словами Піскарьова, пропонується заборонити Deutsche Welle та British Council будь-яку діяльність у Росії.

“Йдеться про блокування їхніх рахунків, закриття відділень та філій, заборону на розповсюдження інформаційних матеріалів. А для тих, хто з ними продовжуватиме або налагоджуватиме співпрацю, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність”, – заявив Піскарьов.

На своїй сторінці в Телеграм він зауважив, що в матеріалах, направлених до російської генпрокуратури, містяться не тільки Deutsche Welle та British Council, а низка структур, які також звинувачуються у підривній антиросійській діяльності.

На думку депутата, Британська рада (British Council) “під прикриттям гуманітарних проєктів здійснює в РФ розвідувальну діяльність”, а медіакорпорація “Німецька хвиля” (Deutsche Welle) “не тільки активно штампує інформаційних диверсантів, у тому числі з російських журналістів, а й проводить інші антиросійські медійні акції”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

В ООН заявили про готовність прибути на територію Курської області, підконтрольну Силам оборони. Водночас організація виявляється потребує “дозволу” Російської Федерації.