Міноборони оновлює склад Громадської антикорупційної ради

Джерело: пресслужба Міноборони

Міністерство оборони України продовжує роботу з переобрання складу Громадської антикорупційної ради, яка є ключовим консультативно-дорадчим органом при оборонному відомстві.

У липні 2024 року внесли зміни до Положення про Громадську антикорупційну раду, зокрема, уточнено кваліфікаційні вимоги до кандидатів, які братимуть участь у конкурсі. Зазначені зміни були затверджені наказом МОУ від 11 липня 2024 року № 465/нм.

16 серпня наказом Міноборони затверджено склад комісії, яка забезпечуватиме проведення конкурсу з формування нової Громадської антикорупційної ради.

Зауважується, що враховуючи попередній досвід обрання ради шляхом рейтингового інтернет-голосування через СМС, що викликало численні скарги через можливі маніпуляції з голосами, МОУ впроваджує сучасні заходи для підвищення прозорості цього процесу.

Зокрема, наразі проводяться технічні заходи з використанням можливостей ДКП “Дія” для електронної ідентифікації виборців, що дозволить усунути зовнішній вплив на результати голосування.

Раніше ми повідомляли, що Міноборони оновило правила подання та розгляду рапортів. Зауважується, що нові зміни спрямовані на захист прав військовослужбовців, чітке встановлення строків розгляду звернень та підвищення відповідальності командирів.

24 жовтня російські війська завдали удару по Олексієво-Дружківці в Краматорському районі на Донеччині. Внаслідок ворожої атаки зокрема по відділенню логістичної компанії “Нова пошта” загинули двоє осіб. 

У Лас-Вегасі помер американський сценарист, режисер і продюсер Аарон Кауфман, який разом із Шоном Пенном знімав фільм про перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну “Суперсила”.

У Чечні, поблизу Грозного, невідомі напали на колону росгвардії. Повідомляється, ніби один співробітник загинув, тоді як інший зазнав поранень.

Естонський міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс запропонував уряду законопроєкт про заборону в Естонії діяльності церков чи парафій, пов’язаних із організаціями, що підтримують агресію Росії.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що “нульова толерантність до корупції” – єдине, що можна запропонувати для викорінення зловживань у системі комплектування.