Дощитиме у низці областей: прогноз погоди на 22 серпня

Джерело: Укргідрометцентр

За даними синоптиків у четвер, 22 серпня, у низці областей пройдуть дощі.

Короткочасні дощі з грозами місцями очікуються на заході, півдні, а також на Житомирщині, Київщині, Вінниччині та Дніпропетровщині.

У решті областей – без опадів.

Вітер північно-західний, на Лівобережжі південно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря вдень у західних областях та на Житомирщині коливатиметься від +21 до +26 градусів, у Київській Чернігівській, Вінницькій та Черкаській областях – +28…+33. На решті території – +35…+37 градусів.

У Києві сьогодні мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Вдень у столиці +30…+32 градуси.

Фото: facebook.com/UkrHMC/

Президент Володимир Зеленський зреагував на повідомлення про затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова у вівторок, 17 вересня. Запевнив, що спортсмена вже відпустили.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).