У Великій Британії сім’я отруїлась грибами, які зібрала керуючись згенерованою ШІ книгою

Джерело: Reddit

У Великій Британії сім’я отруїлася після того, як зібрала гриби, керуючись згенерованою штучним інтелектом книгою.

Чоловік розповів, що його дружина купила в інтернет-магазині книгу “Гриби Великої Британії: посібник із збирання безпечних і їстівних грибів”. Однак згодом з’ясувалось, що книга створена штучним інтелектом.

“Просто для ясності: ми не знали, що вона створена ШІ, коли купували її! На сайті про це не повідомили!” – сказав він.

Американська фірма Originality.ai, яка виявляє вміст штучного інтелекту, дослідила чотири подібних книги. Компанія виявила, що кожна на 100% написана ШІ.

Леон Фрей, гід із пошуку їжі та польовий міколог у Family Foraging Kitchen, розповів, що помітив у книзі серйозні недоліки, наприклад заклик спробувати гриб “на запах і смак”, щоб ідентифікувати його. 

“Здається, це заохочує до дегустації як метод ідентифікації. Цього категорично не повинно бути”, – сказав він.

Фрей також помітив, що в одній книзі йдеться про гриб лев’ячої гриви, який їстівний, проте є охоронюваним видом у Великій Британії і його не можна зривати. 

“Я б рекомендував обирати книги з авторитетних джерел”, — додав він.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп на політичному зібранні у штаті Джорджія заявив, що в разі переобрання він “виведе Сполучені Штати з війни в Україні”.

Кортні Кокс відзначила 30-ту річницю культового серіалу “Друзі”, згадавши свою героїню Моніку, яка, за її словами, “жива і здорова”.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідером демократів та республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом та ознайомив їх із ключовими пунктами плану перемоги.

Дослідники з британського Університету Редінга покепкували з власних професорів, таємно надіславши їм згенеровані штучним інтелектом відповіді на іспит. Вони отримали кращі оцінки, ніж справжні студенти.