Україна сьогодні вперше застосувала ракету-дрон «Паляниця» — Президент

Джерело: Офіс Президента/YouTube

24 серпня оборонці України вперше використали ракету-дрон “Паляниця” для удару по російських силах.

Президент Володимир Зеленський оголосив про це під час святкових заходів до Дня Незалежності України.

За його словами, ця ракета-дрон є “абсолютно новим класом зброї”, яка була вперше застосована саме цього дня, і результатом її використання стало ураження ворога. Де саме застосували розробку — поки невідомо.

“І знаємо, що Росії буде дуже складно навіть вимовити, що саме прилетіло. Складно протидіяти, але все ж дуже легко зрозуміти, за що”, — додав він.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.