Через проблеми в енергосистемі у Києві розгорнуть «Пункти незламності»

Джерело: Сергій Попко/Telegram

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що через складну ситуацію в енергосистемі у столиці розгорнуть “Пункти незламності” по всьому місту.

“У зв’язку зі складною оперативною ситуацією в енергетичному секторі та, зокрема, за вказівкою Укренерго щодо введення екстрених відключення світла, було прийняте рішення розгорнути Пункти незламності по місту Києву”, – йдеться у повідомленні КМВА.

Попко наголосив, що енергетики працюють, щоб повернути світло.

Нагадаємо, що зранку 26 серпня одним з атакованих енергооб’єктів силами ЗС РФ стала Київська гідроелектростанція (ГЕС), що знаходиться біля міста Вишгород.

Масштаб руйнувань залишається невідомим, повідомило джерело “Букв”. Зараз енергетики по всій країні встановлюють, як атака ЗС РФ вплинула на енергосистему та конкретні енергооб’єкти.

Щодо прориву дамби не йшлося. Нині невідомо, чи були постраждалі або загиблі на цьому об’єкті. Відомо, що на Київщині загалом пошкоджено інфраструктурні об’єкти та поранено одну людину, але не уточнювалося, де саме.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.