За вказівкою «Укренерго» 27 серпня застосовуватимуть кілька черг відключень

Джерело: ДТЕК

Згідно з інформацією від НЕК “Укренерго”, 27 серпня, буде можливість задіяти графіки стабілізаційних відключень.

Попередньо у місті Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях буде можливість задіяти графіки стабілізаційних відключень:

  • 00:00 – 06:00 три черги відключень
  • 06:00 – 11:00 чотири черги
  • 11:00 – 15:00 три черги
  • 15:00 – 21:00 чотири черги
  • 21:00 – 00:00 три черги

Висока ймовірність застосування світло-сірих зон відключень графіків.

*Темно-сіра зона – це час, коли світла точно немає; Світло-сіра зона – відключення світла можливі; Біла зона – світло гарантовано є.

Зауважимо, радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради “Укренерго” Юрій Бойко заявив, що атаку на енергооб’єкти 26 серпня віднесуть до однієї з наймасовіших.

Загалом ситуація в енергетичній сфері України залишається складною після ракетного обстрілу 26 серпня з боку Росії. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, наслідки ударів ще уточнюються.

Довідка. Одна черга графіків відключень – 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – понад 12 годин обмежень електропостачання.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.