Внаслідок масованої атаки РФ загинули семеро осіб – ДСНС

Джерело: пресслужба ДСНС

Підрозділи ДСНС завершили роботи на всіх локаціях після вранішнього масованого російського обстрілу території України. Рятувальники поінформували про наслідки ворожої атаки.

Також розбір аварійних будівельних конструкцій пошкодженого п’ятиповерхового житлового будинку у Луцьку.

Загалом, внаслідок атаки по Україні загинуло семеро осіб (з яких двоє померли у лікарні) та 47 постраждало, зокрема четверо дітей 2014, 2017 та 2024 р.н.

За 26 серпня рятувальники ліквідували 22 пожежі, врятовано дві особи.

У повідомленні зауважили, що всього до ліквідації наслідків обстрілів залучили близько 740 рятувальників та 176 одиниць техніки.

Раніше Зеленський заявив, що російська атака по Україні 26 серпня стала однією з найбільших. ЗС РФ використали понад сотню ракет різних типів та близько сотні “шахедів”. Атаку спрямували по критичній цивільній інфраструктурі.

Зокрема російську атаку на енергооб’єкти 26 серпня віднесуть до однієї з наймасовіших, сказав радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради “Укренерго” Юрій Бойко.

Російські війська завдали масованого комбінованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України, зокрема по паливно-енергетичному сектору держави, застосувавши ракети різних типів повітряного, наземного та морського базування.

Всього Сили ППО збили 102 ракети та 99 дронів.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.