Сирський відповів, чи вплинула операція ЗСУ на Курщині на ситуацію у Покровську

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на форумі “Україна 2024. Незалежність”

Олександр Сирський розповів, як вплинула операція Збройних сил України у Курській області РФ на ситуацію на Покровському напрямку, де окупанти ведуть найактивніші наступальні дії.

Відповідаючи на питання журналістки, Сирський наголосив, що одна з головних цілей Курської операції – відволікання російських сил з інших ділянок фронту і, перш за все, саме з Покровського та Курахівського напрямків.

Однак, додав головнокомандувач, ворог це розуміє і зосереджує основні сили на окупації Покровська. Тут, додав він, зосереджено найбоєздатніші підрозділи Росії.

Попри це, ворог все ж відвів свої сили з інших напрямків в Україні. Станом на зараз відомо, що на оборону Курщини РФ кинула близько 30 000 військових, і ця цифра продовжує зростати. Однак і на Покровському напрямку окупанти посилюють зусилля.

“Тому, звичайно, наші воїни роблять все для безпеки цивільного населення. Щодня тривають жорсткі бої на цьому напрямку, це зона нашої особливої уваги. Ми також зосереджуємо на цьому напрямку основні свої сили і засоби. Звичайно, все це робиться задля захисту нашого цивільного населення”, – резюмував Сирський.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.