F-16 брали участь у відбитті масованої атаки РФ 26 серпня – Зеленський

Джерело: Президент України Володимир Зеленський на форумі “Україна 2024. Незалежність”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові за допомогою винищувачів F-16 збили деякі російські ракети під час масованого удару 26 серпня.

“F-16 – це дуже добрий результат, чимало про це говорили. Уже в межах масованої російської ракетної атаки (26 серпня, – ред.) ми за допомогою F-16 збили деякі ракети. Ми дякуємо партнерам, що надали нам ці винищувачі”, – заявив президент.

За його словами, винищувачів F-16, які отримала Україна, недостатньо для протистояння ворогу.

“Ми маємо пропозиції до США, і все залежить від їхнього дозволу”, – наголосив Зеленський.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Верховній Раді зареєстрували новий проєкт постанови щодо перейменування населених пунктів в рамках деколонізації. Серед співавторів постанови є керівництво ВР, Петро Порошенко та лідери парламентських фракцій.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, 19 вересня, заявила, що 160 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів спрямують на гуманітарні потреби України цієї зими.