Наступного тижня у Покровську закриють банки — ОВА

Джерело: глава Донецької ОВА Вадим Філашкін у Телеграмі

Банківські установи у Покровську планують припинити роботу з наступного тижня, залишивши лише банкомати для обслуговування населення.

Про це повідомив глава ОВА, зазначивши, що до кінця тижня банки ще працюватимуть у звичайному режимі.

У місті зараз залишаються близько 38 тисяч людей, зокрема 1900 дітей, і всім їм рекомендовано евакуюватися до більш безпечних регіонів України. Також на Донеччині розпочнуть примусову евакуацію сімей з дітьми з Покровської громади. Рішення стосуватиметься 13 населених пунктів.

На сьогодні у Покровську залишається ще третина від довоєнної кількості дітей – 4 788 із 13 700. 19 серпня заявляли, що мешканці мають максимум два тижні на евакуацію через наступ ЗС РФ. Тобто на момент написання новини минуло півтора тижня. У Генштабі 26 серпня повідомили про складну ситуацію на Покровському напрямку,

27 серпня голова Донецької ОВА Вадим Філашкін підписав розпорядження про посилення комендантської години в Покровській громаді, зокрема у самому Покровську.

Також стало відомо, що Сили оборони України під час контратак, найімовірніше, мали успіх на лінії Сватове – Кремінна. Водночас на фронті спостерігається просування російських окупантів поблизу Торецька та Покровська.

  • Ситуація в районі Мирнограда залишається критичною, оскільки лінія фронту наближається, а небезпека для місцевого населення зростає. У місті закрито два мікрорайони – “5/6” та “Західний” – на в’їзд, залишаючи лише можливість виїзду через відсутність електрики в цих районах. В інших частинах міста електро- та водопостачання поки що зберігаються.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.