Reuters: Глава USAID анонсувала допомогу Україні на суму у понад $500 млн

Джерело: Reuters

17 липня адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер оголосить про виділення понад 500 мільйонів доларів гуманітарної допомоги під час візиту до України, де, за даними ООН, близько 17 мільйонів осіб потребують допомоги після повномасштабного вторгнення Росії.

Допомога, яка надаватиметься через Організацію Об’єднаних Націй та інші неурядові організації-партнери, збільшить підтримку переміщених осіб та тих, хто постраждав від війни. Допомога міститиме серед іншого екстрену продовольчу допомогу, медичне обслуговування та питну воду.

Адміністраторка USAID показала обладнання, надане Державній службі з надзвичайних ситуацій України Вашингтоном, а також зустрілася з відомим українським собакою Патроном.

Також Пауер повідомила, що передала додаткове обладнання на суму 2,3 мільйона доларів, щоб допомогти агентству відновити пошкодження, завдані російськими військами критичній інфраструктурі України.

Під час візиту в Україну глава USAID зустрінеться з урядовцями, фермерами, енергетиками та групами реагування на надзвичайні ситуації. Окрім цього, вона відвідає партнерів USAID, котрі надають допомогу.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.