Норвезькі інструктори навчають українських армійців веденню позиційних бойових дій

Джерело: пресслужба Генерального штабу ЗСУ

Інструктори Норвезької національної гвардії дають змогу українцям захищати свою країну, безперервно навчаючи їх в межах багатонаціональної навчальної операції “ІНТЕРФЛЕКС” з базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України під керівництвом Сполученого Королівства.

Для українських армійців проводять заняття з ведення позиційних (траншейних) бойових дій, зокрема відпрацьовується підготовка, захоплення та утримання окопу, траншеї, позиції.

Під експертним керівництвом інструкторів та інструкторок Збройних Сил Королівства Норвегії та Великої Британії новобранці ЗСУ стали підготовленішими до бойових умов, зазначили у пресслужбі.

“Королівство Норвегія і Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії продовжують підтримувати народ України та невпинно співпрацюють з нашими міжнародними партнерами, щоб надавати постійну підтримку Україні у відповідь на триваючі порушення РФ міжнародного права”, – мовиться у повідомленні.

У Генштабі наголосили, що це безцінно, оскільки народ України продовжує боротися “за своє право жити в суверенній, незалежній і демократичній державі”.

Та додали, що прибувши до Сполученого Королівства у 2022 році, контингент військовослужбовців ЗС Норвегії бере участь у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії разом з іншими країнами-партнерами.

Довідка. ІНТЕРФЛЕКС — кодова оперативна назва багатонаціональної військової операції під керівництвом Великої Британії з підготовки та підтримки Збройних Сил України. Є наступницею операції “Орбітал” і почалася в липні 2022 року.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.