Шведський гурт ABBA заборонив Трампу використовувати їхні пісні у передвиборчій кампанії

Джерело:  SVT

Гурт ABBA вимагає в Дональда Трампа припинити використовувати їхню музику в його передвиборчій кампанії. Це сталось після того, як їх пісня “The Winner Takes it All” прозвучала на мітингу Трампа в Міннесоті, де було близько 8000 прихильників кандидата від республіканців.

“Разом із членами гурту ABBA ми виявили, що з’явилися відеозаписи того, як на заході Трампа використовувалася музика гурту ABBA. Ми вимагаємо, щоб таке використання було негайно припинене та видалене”, — заявила звукозаписна компанія гурту.

Це не перший подібний курйоз у передвиборчій кампанії Трампа. Так, родина американського вокаліста, композитора та автора пісень Айзека Гейза заявила, що подає до суду на кандидата в президенти США Дональда Трампа за несанкціоноване використання ним хіта “Hold On, I’m Coming” під час передвиборчих заходів.

Своєю чергою, спадкоємці ірландської співачки Шинейд О’Коннор заявили, що вона “із огидою, болем і образою” сприйняла б те, що її версію пісні Nothing Compares 2 U використовували на політичних мітингах Дональда Трампа.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.