Російських найманців направляють з Африки до Курської області, щоб стримати наступ ЗСУ

Джерело: Le Monde

Бійці російської приватної компанії “Медведи”, пов’язаної з міноборони Росії, покидають Буркіна-Фасо через наступ українських військ у Курській області.

Цей підрозділ налічує близько сотні бійців з 200-300 російських військових, які зараз перебувають у Буркіна-Фасо.

Відомо, що російські військові прибули в цю африканську країну у травні для охорони місцевої хунти та її лідера Ібрагіма Траоре. Тепер вони виїжджають, щоб долучитися до оборони Курщини.

Командир бригади російських найманців Віктор Єрмолаєв підтвердив цю інформацію виданню Le Monde.

“Коли ворог приходить на російську територію, всі російські солдати забувають про внутрішні проблеми і об’єднуються проти спільного ворога”, – заявив він.

  • Під час боїв на півночі Малі наприкінці липня було вбито  84 найманці російської ПВК “Вагнер” і 47 солдатів урядових військ, всього — 131 особа,  повідомили у повстанському русі туарегів “Постійне стратегічне партнерство за мир, безпеку та розвиток” (CSP-PSD).

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.

За даними ЗМІ Румунія звернулась до України з проханням збивати російські БпЛА, які іноді залітають на румунську територію під час атак безпілотників.