За уточненими даними внаслідок удару РФ по Харкову загинуло шестеро осіб

Джерело: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

У Харківській ОВА повідомили уточнені дані щодо кількості загиблих унаслідок удару КАБами по Харкову вдень 30 серпня.

Напередодні повідомлялось про те, що внаслідок російської атаки загинуло семеро осіб, та за уточненими даними загиблих шестеро: двоє чоловіків віком 74 та 49 років, 18-річна дівчина, 73-річна жінка, 14-річна дівчина та ще одна жінка, яку деблокували останньою (дані щодо неї встановлюють).

Кількість постраждалих – 97, зокрема 22 дітей. П’ятеро дітей у задовільному стані, одна 17-річна дівчина у важкому.

Також внаслідок ударів пошкоджено 82 багатоповерхівки, 11 приватних будинків, три адмінбудівлі, два заклади освіти, 47 торгівельних закладів, 57 автівок, два складських приміщення, 10 гаражів, одне приміщення підприємства.

Росіяни скинули на місто ФАБ-500 у п’яти локаціях в Індустріальному і Слобідському районах, а також у центральній частині Харкова.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Національний парк Карлсбадські печери у Нью-Мексико поскаржився, що знайдена на території пачка кукурудзяних чипсів “сильно повпливала” на екосистему печери.

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що українські ІТ-спеціалісти заплатили з початку повномасштабної війни понад 68 мільярдів гривень, а також задонатили 38 мільярдів. Про це йдеться у дослідженні “Де IT на ВІЙНІ”.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

В мережі поширюються кадри того, як вулиці міст і сіл перетворюються на стрімкі ріки через повені, спричинені штормом “Борис”.