Путін передав Кім Чен Ину табун коней за поставлені снаряди

Джерело: The Sunday Times

Президент Росії Володимир надіслав главі Північної Кореї Кім Чен Ину коней породи орловський рисак за передані РФ північнокорейські снаряди для війни проти України.

Табун із 19 жеребців та п’яти кобил був відправлений залізницею з Приморського краю через пункт пропуску “”Хасан».

За даними Россільгоспнагляду, перед цим коні пройшли карантин у Володимирській області: всіх їх чіпували, щоб унеможливити підміну та підтвердити чистоту походження.

Порода орловський рисак – улюблена у Кіма. Путін не вперше дарує йому їх — 2022 року до Пхеньяна привезли 30 скакунів. Керівник Північної Кореї регулярно фотографується на них верхи. Наприклад, держЗМІ КДНР випускали сюжет про те, як Кім, осідлавши білого коня, піднявся на найвищу гору Корейського півострова Пектусан (2744 метри).

Згідно з офіційними торговими звітами, у період з 2020 по 2023 рік КНДР витратила щонайменше $600 тисяч на породистих коней із Росії.

Нова партія рисаків є частиною оплати за артилерійські снаряди, які КНДР постачає Росії для війни в Україні, повідомляють сеульські ЗМІ.  Згідно з даними військової розвідки Південної Кореї, із середини 2022 року Пхеньян відправив Москві 13 тисяч контейнерів із озброєнням, зокрема 6 млн артилерійських снарядів калібру 152 мм. Зауважується, що половину поставок провели після лютого цього року.

Раніше міністр оборони Південної Кореї Шін Вонсік повідомив, що КНДР передала Росії щонайменше 10 000 контейнерів, які можуть вмістити 4,8 млн артилерійських снарядів.

КНДР та РФ поглибили військову співпрацю, відколи Кім та Путін минулого року провели зустріч на Далекому Сході. Вже минулого місяця, під час візиту Путіна до КНДР, країни підписали угоду про стратегічне партнерство, який містить пункт про взаємну оборону.

Нещодавно лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрівся з заступником глави Міноборони РФ Олексієм Криворучком. Разом вони обговорили важливість тіснішого об’єднання армій країн “для захисту миру та справедливості у всьому світі”.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.