Foo Fighters заявив, що Трамп незаконно використав їхню пісню у передвиборчій кампанії

Джерело: Billboard

Американський гурт “Foo Fighters” публічно засудив використання пісні “My Hero” на передвиборчому мітингу Дональда Трампа, повідомивши, що роялті від використання треку передасть кампанії Камали Гарріс.

Своєю чергою, представники передвиборчої кампанії Дональда Трампа запевняють, що кандидат у президенти США від Республіканської партії отримав дозвіл на використання хіта “My Hero” американського гурту “Foo Fighters” на мітингу.

“У нас є ліцензія на виконання цієї пісні”, – написав представник кампанії Стівен Ченг в електронному листі після того, як гурт заявив, що у музикантів “не запитували дозволу” на використання композиції.

Крім того, Стівен Ченг залишив у соцмережі Х допис, використовуючи каламбур з назвами пісень Foo Fighters.

“Настав такий час. Ці факти мають значення, не прикидайтеся”, – написав він, поширивши статтю видання The Independent, присвячену питанню ліцензування. У тексті стверджується, що The Independent бачило документи, які підтверджують, що кампанія справді ліцензувала пісню з платформи Songview, розробленої BMI.

Трамп використав хіт “Foo Fighters” 1997 року на мітингу в Глендейлі, штат Аризона, вітаючи Роберта Ф. Кеннеді-молодшого, який зупинив свою кампанію і підтримав Трампа.

“Я не думаю, що багато хто з вас чув про нього, він дуже стриманий. Він дуже стримана людина, але його дуже поважають. Він велика людина. Я так давно його знаю”, – сказав Трамп перед тим, як почався приспів “My Hero”.

У коментарі Billboard музиканти заявили, що у них не запитували дозволу.

“І якби запитували, ми б його не дали”, – наголосили Foo Fighters.

Вони додали, що вживають відповідних заходів, і будь-які гонорари, отримані в результаті використання треку під час кампанії, будуть передані кампанії кандидатки в президенти США від Демократичної партії Камали Гарріс.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Міністерство охорони здоровʼя України створило механізми для проведення щеплення проти грипу в аптеках. Ініціатива спрямована на покращення доступу українців до цієї медичної послуги та дозволяє оперативно реагувати на епідемічні загрози.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

В Офісі Генерального прокурора розслідують можливі зловживання під час отримання прокурорами груп інвалідності. Згідно з попередніми результатами, загалом показник кількості осіб з інвалідністю в органах прокуратури не перевищує 10% по регіонам.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш прилетів до Казані на саміт БРІКС і спробував коровай. Його візит до Росії різко розкритикував заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер.