Олімпійська спортсменка загинула після того, як її облив бензином і підпалив хлопець

Джерело: Sky News

Олімпійська спортсменка з Уганди Ребекка Чептегей померла після того, як її партнер підпалив її через ймовірну суперечку щодо землі. Поліція повідомила, що 33-річну марафонку доставили до лікарні в Кенії після того, як її хлопець облив бензином і підпалив.

Фото: Narnabi/Wikimedia

Федерація легкої атлетики Уганди заявила: “Ми з глибоким сумом повідомляємо про смерть нашої спортсменки Ребекки Чептегей сьогодні рано вранці, яка трагічно стала жертвою домашнього насильства. Як федерація, ми засуджуємо такі дії та закликаємо до справедливості. Нехай її душа спочиває з миром”.

Голова Олімпійського комітету Уганди Дональд Рукаре також засудив акт насильства, назвавши його боягузливим і безглуздим.

Лікарі в лікарні Мої в Елдореті (Кенія) повідомили, що Чептегей померла в середу через відмову органів. Поліція заявила, що її партнер Діксон Ндіема також постраждав від опіків і його шпиталізували.

Спортсменка нещодавно брала участь у марафоні на Олімпійських іграх 2024 року, посівши 44-те місце, а до цього встановила особистий рекорд на марафоні в Абу-Дабі у грудні 2022 року.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.