У Полтаві завершили рятувальні роботи: внаслідок ракетного удару загинуло 55 осіб

Джерело: ДСНС

У ДСНС повідомили про завершення аварійно-рятувальних робіт на місці ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві.

У результаті російського обстрілу загинуло 55 осіб, постраждали – 328.

Зауважується, що до ліквідації наслідків удару від ДСНС залучалось 36 одиниць техніки та 215 рятувальників

Наразі фахівці проводять ідентифікацію вилучених решток людських тіл, – додали у повідомленні.

Нагадаємо, російські агресори завдали удару по навчальному закладу Полтави, використавши дві балістичні ракети.

Ракети вдарили так швидко після тривоги, що люди ще не встигли евакуюватися до бомбосховища. Одну з будівель інституту частково зруйновано, багато людей опинилися під завалами.

Рятувальники локалізували пожежу та розбирають завали. Завдяки їхній роботі врятовано 25 осіб, з яких 11 дістали з-під завалів. Потерпілих передають лікарям для медичної допомоги.

Вже розпочато досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Попередньо росіяни атакували місто двома балістичними ракетами “Іскандер-М”. Ворог поцілив у навчальний заклад та лікарню.

У Полтавській області з 4 вересня оголошено триденну жалобу через удар росіян по військовому Інституту звʼязку, внаслідок якого загинула щонайменше 41 людина.

  • Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила російський ракетний удар по Полтаві сьогодні, 3 вересня.
  • Американські та європейські ЗМІ звернули увагу на ракетну атаку РФ по Полтаві 3 вересня.
  • Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок зреагувала на ракетний обстріл Полтави, наголосивши, що російський президент Володимир Путін має особисто відповісти за воєнний злочин.
  • 65 постраждалих від російського ракетного удару по Полтаві 3 вересня перебувають у тяжкому стані.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.