7 вересня відключення електроенергії не передбачається – Укренерго

Джерело: “Укренерго”

В НЕК “Укренерго” повідомили, що завтра, 7 вересня, застосування графіків відключення світла не прогнозується.

Водночас у відомстві закликали ощадливо споживати електроенергію та не вмикати кілька потужних електроприладів одночасно з 18:00 до 21:00.

Зауважимо, за даними НЕК “Укренерго”, в четвер, 5 вересня, споживання електроенергії в Україні тримається на високому рівні.

Раніше радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради “Укренерго” Юрій Бойко заявив, що атаку на енергооб’єкти 26 серпня віднесуть до однієї з наймасовіших.

Тож нині ситуація в енергетичній сфері України залишається складною після ракетного обстрілу 26 серпня з боку Росії. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, наслідки ударів ще уточнюються.

Раніше заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомив, що Україна розглядає, як один із напрямків усунення дефіциту в енергосистемі, переговори з європейськими операторами системи передачі про збільшення потужності для імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.