Україна активно адаптує і розвиває РЕБ для протидії російським БпЛА – ISW

Джерело: ISW

За оцінками аналітиків, Україна активно й успішно розвиває РЕБ для протидії російським БпЛА, що допомагає зберегти обмежені системи ППО і ракети.

“Україна продовжує успішно адаптувати і розвивати свої засоби протидії (РЕБ) безпілотникам, що дозволяє українським військам використовувати системи нижчого класу для протидії російському тиску на обмежену систему протиповітряної оборони України”, – йдеться у звіті.

Український військовий аналітик Петро Черник заявив 7 вересня, що українські системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) виводять з ладу безпілотники “Шахед-136/131”, змушуючи їх змінювати курс і падати після того, як закінчується паливо.

Як зазначається, українські офіційні особи нещодавно повідомили, що деякі російські безпілотники “Шахед” не досягли своїх цілей з невстановлених причин, але 31 серпня і 6 вересня ВПС України визнали, що українські системи РЕБ уразили російські безпілотники.

Українська компанія-виробник безпілотників Besomar повідомила, що вона розробила безпілотник-перехоплювач, здатен збивати російські безпілотники, і що українські сили вже використовують ці безпілотники-перехоплювачі в зоні бойових дій.

На думку американських аналітиків, використання Україною засобів РЕБ для протидії безпілотникам “Шахед”, зокрема, дозволить українським військам зберегти обмежені системи ППО і ракети, які необхідні Україні для захисту від російських ракетних ударів, спрямованих на прифронтові райони України, об’єкти критичної інфраструктури і великі населені пункти.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше.