Вночі РФ атакувала Україну безпілотниками і ракетами: у Повітряних силах повідомили деталі

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Вночі 10 вересня російські окупаційні війська випустили по Україні майже 50 БпЛА та кілька ракет. Більшість ворожих повітряних цілей збито.

Загалом для нічної атаки війська РФ застосували:

  • балістичну ракету “Іскандер-М” з ТО Криму
  • протирадіолокаційну ракету Х-31П з повітряного простору акваторії Чорного моря
  • 46 ударних БпЛА типу “Shahed” з Курська та Єйсьа (РФ)

Українські воїни збили 38 ударних безпілотників. Три БпЛА вилетіли за межі підконтрольного повітряного простору України: два до РФ, один на ТО Луганської області. Ще три дрони локаційно втрачені (імовірно, впали під дією РЕБ).

До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України.

Збивали БпЛА у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях.

  • Уночі 10 вересня Москву та Підмосков’я атакували безпілотники. Внаслідок атаки виникло займання у багатоповерхівці та довелось тимчасово припинити роботу у низці аеропортів. Повідомляється і про одну жертву.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.