Чоловік, що облив бензином і підпалив олімпійську спортсменку, сам помер від опіків

Джерело: Reuters, Guardian 

Чоловік, звинувачуваний у підпалі олімпійської бігунки Ребекки Чептегей, помер від опіків, котрих зазнав під час нападу.

33-річна Чептегей, що змагалася в марафоні на Олімпіаді в Парижі, мала опіки понад 75% тіла і померла через чотири дні після нападу, що стався 1 вересня. Її колишній хлопець, Діксон Ндієма Марангач, помер у понеділок в тій же лікарні.

За словами лікарів, Марангач зазнав понад опіків 41% тіла після нападу на спортсменку.

Раніше бігунка придбала землю в окрузі Транс-Нзоя, Кенія, щоб бути ближче до спортивних тренувальних центрів. У день нападу Чептегей поверталася додому з церкви із доньками. Між нею і її колишнім партнером виникла сварка через землю. Чоловік купив бензин, облив марафонку і підпалив її.

Правозахисники кажуть, що спортсменки у Кенії, де багато міжнародних бігунів тренуються у високогір’ї, зазнають високого ризику експлуатації та насильства з боку чоловіків, яких приваблюють їхні призові гроші.

  • Колишній партнер Трейсі Отто ледве не вбив її, але вона змогла вижити та розпочати нову кар’єру як спортсменка. Дівчина увійшла до збірної США зі стрільби з лука на Паралімпійських Іграх у Парижі, де змагатиметься як у змішаній команді, так і в індивідуальних змаганнях.
  • Гравців з настільного тенісу з КНДР можуть  покарати за те, що на п’єдесталі ОІ-2024 у Парижі зробили селфі зі своїми суперниками з Південної Кореї.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

19 вересня відзначається День народження смайлика. Цього дня також вшановується пам’ять святих мучеників Трохима, Савватія та Доримедонта. До Нового року залишилося 103 дні.

За даними синоптиків у четвер, 19 вересня, здебільшого не очікуються опади. 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.