За добу війська РФ атакували енергетичну інфраструктуру у шести областях – Міненерго

Джерело: Міненерго

Протягом доби російські окупанти атакували енергетичну інфраструктуру України у шести областях.

За даними відомства, під ударом опинялась цивільна енергетична інфраструктура у Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Одеській, Сумській та Харківській областях.

Так, на Донеччині під час повітряної тривоги відключались повітряні лінії, внаслідок чого знеструмились кілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахти. На момент інциденту загалом у шахтах перебувало 277 працівників, усіх виведено на поверхню. Живлення відновлено.

У Запорізькій області внаслідок бойових дій пошкоджено повітряну лінію. Споживачі не знеструмлювались.

В Одеській області через бойові дії вимикалась повітряна лінія, знеструмлювались побутові споживачі.

В Івано-Франківській області внаслідок нічної атаки БпЛА пошкоджено об’єкт промислової інфраструктури. Під час гасіння пожежі вимикалась повітряна лінія, знеструмлювались побутові споживачі. Живлення відновлено.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ МП, який виправдовував повномасштабне вторгнення Росії.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.