У Ризі демонтують пам’ятники Пушкіну та його музі Ганні Керн

Джерело: LETA

Рада Ризької думи з пам’ятників підтримала демонтаж пам’ятних об’єктів, присвячених російському поетові Олександру Пушкіну та його музі Ганні Керн.

За даними видання, провести демонтаж запропонувало товариство “Центр громадської пам’яті”.

Зокрема Рада з пам’ятників підтримала демонтаж пам’ятного каменю, присвяченого Пушкіну, на вулиці Цитаделес, 7, а також демонтаж погруддя музи Пушкіна Ганни Керн, дружини генерала Єрмолая Керна.

Крім того, рада з пам’ятників підтримала демонтаж пам’ятних дощок друкарні Cīņa, Петру Першому, Андрію Упітісу, Леніну та Янісу Зутісу.

У раді після ухвалення рішення зазначили, що “біда радянської ідеології” не повинна бути стерта з пам’яті суспільства. Тому демонтовані прославляючі комуністичний тоталітаризм об’єкти слід зберегти як історичні свідчення, додали у раді.

Хакери з Dark Angels, які стоять за кібератакою на американську компанію, що займається розповсюдженням фармацевтичних препаратів Cencora Inc., отримали виплату розміром у 75 мільйонів доларів США, що стало найбільшою виплаченою сумою за вимагання у кіберпросторі.

Цього тижня Google оголосив про фінансування супутникового угруповання FireSat, призначеного для більш ефективного виявлення лісових пожеж за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Народному депутату Миколі Тищенку продовжили цілодобовий домашній арешт ще на два місяці, до 16 листопада.

Цієї зими в Україні можуть бути відключення електроенергії від 4 до 18 годин на добу, згідно зі звітом моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ).

Суддя федерального суду Нижнього Мангеттена постановив утримувати репера Шона Комбза,  який виступає під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, без права внесення застави до суду у справі про торгівлю людьми в сексуальних цілях.