Україна виділила €500 тисяч на манекени для навчання військових

Джерело: Bild

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг.

Манекени виготовляє міжнародна медична компанія Laerdal зі штаб-квартирою у Норвегії. У них є кров та сльози, вони кричать і стогнуть, реагують на дії медиків. У них трясуться руки, їх може знудити.

Україна закупила п’ять травматологічних ляльок по 100 000 євро кожна, за допомогою яких можна максимально реалістично відпрацювати ситуації надання першої допомоги на полі бою, розповіла інструкторка бундесверу Олена. — Будь-хто, хто стикався з криками та бризками крові на манекені, сподіваюся, зможе краще справлятися з цим у надзвичайній ситуації та зберігати холоднокровність при порятунку поранених.

За даними бундесверу, до кінця року 20 000 українців пройдуть різні курси підготовки в Німеччині, кілька сотень із них стануть фахівцями з надання першої допомоги Combat Medic.

Основна причина загибелі на фронті – втрата крові. Ось чому важливо, щоб пораненому надали допомогу якнайшвидше та оптимально у перші кілька хвилин, — наголосив німецький генерал медичної служби Юрген Меєр.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, за оцінками Берліна, у Німеччині пройшли підготовку щонайменше 10 тисяч українських військових.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.