Путін наказав Росії збільшити чисельність армії на 180 тисяч

Джерело: CNN

Президент Росії Володимир Путін наказав збільшити чисельність армії на 180 тисяч. Це вже втретє від початку повномасштабного вторгнення він віддає подібні накази.

Відповідно до указу, загальна чисельність російського військового персоналу досягне майже 2,4 мільйона, включаючи 1,5 мільйона військовослужбовців. Зазначається, що новий штатний розклад набуде чинності в грудні.

У серпні 2022 року Путін наказав збільшити чисельність військових на 137 тис. осіб до початку нового року, що призвело до того, що чисельність військових сягнула понад 2 млн осіб, у тому числі 1,15 млн військовослужбовців.

Наступного місяця після успішного наступу України Путін наказав негайно “частково мобілізувати” російських громадян. Мобілізацію було зупинено в листопаді 2023 року після того, як офіційні особи заявили, що ціль із набору 300 000 осіб досягнуто.

Потім у грудні Путін наказав ще раз офіційно збільшити чисельність військових на 170 000 осіб, довівши загальну кількість до 1,32 мільйона.

Нагадаємо, що за даними Генштабу втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 635 тисяч осіб.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.