Влада Нідерландів запровадить «найсуворіші правила» надання притулку в Європі

Джерело: пресслужба уряду Нідерландів

Міністерка з питань міграції та надання притулку Нідерландів Марьолейн Фабер заявила, що уряд у Гаазі хоче оголосити надзвичайний стан, щоб призупинити дію деяких частин закону про надання притулку.

Вже цього тижня влада Нідерландів планує радикально змінити свою міграційну політику і відгородитися від припливу біженців, наслідуючи приклад Угорщини.

Ми вживаємо заходів, щоб зробити Нідерланди якомога непривабливішими для прохачів притулку, – наголосила Фабер.

Зокрема, у Нідерландах обмежать возз’єднання сімей. Біженцям дозволять привозити близьких родичів лише в тому випадку, якщо вони зможуть довести, що вони мають кошти на оренду житла та стабільний дохід. Крім того, уряд Нідерландів планує депортувати велику кількість прохачів притулку, котрі вчинили кримінальні злочини. Разом з тим влада країни готується встановити жорсткий контроль на кордонах.

Нелегальні мігранти, включаючи мігрантів, які не можуть підтвердити свою особистість, негайно вирушатимуть назад, – додала Фабер.

До того ж Нідерланди не хочуть брати участь у нещодавно узгодженому ЄС механізмі розподілу близько 30 000 мігрантів. Як і Угорщина, країна має намір відкупитися від прийому біженців, котрі зараз перебувають в Італії та Греції. Згідно з правилами ЄС, за кожного біженця, якого Нідерланди мали б прийняти, до спеціального фонду ЄС буде перераховано 20 тисяч євро.

Офіційна причина відмови Нідерландів полягає в тому, що в країні просто немає місця для розміщення біженців.

Раніше ми повідомляли, що у 2024 році кількість мігрантів, котрі бажають отримати притулок у Швеції, є найнижчою за тривалий час. Про це свідчать дані Національного інституту статистики, заявила міністерка у справах міграції Марія Мальмер Стенергард. З січня до травня 2024 року з країни виїхало на 5700 осіб більше, ніж до неї в’їхало. Очікується, що тенденція збережеться.

Також нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц, відвідавши місце нападу на відвідувачів фестивалю в Золінгені, заявив про необхідність прискорити депортацію нелегальних мігрантів на тлі погіршення безпекової ситуації.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.