Зеленський включив Сили безпілотних систем у структуру ЗСУ

Джерело: картка законопроєкту

16 вересня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 11507 про включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил Збройних сил України.

Так, 16 вересня документ повернули до Верховної Ради з підписом глави держави.

3 вересня Верховна Рада України схвалила створення Сил безпілотних систем (СБС) як окремого роду військ. Законопроєкт №11507 підтримали 294 депутати.

Зауважимо, 25 червня президент Володимир Зеленський підписав указ №382/2024, яким затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони про створення Сил безпілотних систем в Україні.

Сили безпілотних систем Збройних сил України — наймолодший рід військ у складі Збройних сил України, що призначений для використання повітряних, морських надводних і підводних, та наземних безпілотних та роботизованих систем.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.