Порошенко закликав скоротити всі нецільові витрати у Держбюджеті на 2025 рік

Джерело: Петро Порошенко

П’ятий Президент України та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді закликав скоротити всі нецільові витрати з Держбюджету-2025, а зекономлені кошти направити на українську армію.

На думку політика, держбюджет у тому вигляді, в якому його представлено зараз, ухвалювати не можна.

Порошенко наголосив, що бюджет – це стратегія розвитку держави реалізація та імплементація програми дій уряду, обрахована в цифрах.

“Що ви збираєтеся розвивати, коли уряд вже декілька років не подає до органу, якому він підконтрольний і підзвітний, програму дій. Куди воно рухається?”, – зауважив Порошенко.

У бюджеті країни на поточний рік, нагадав політик, не враховано 500 мільярдів гривень, які потрібні на фінансування оборони Української держави, бо, додав Порошенко, уряд вважав, що російсько-українська війна закінчить до серпня.

“Армія – це пріоритет. Безумовно, представники депутатів мали б бути на засіданні Ради нацбезпеки і оборони щодо затвердження військової частини державного бюджету. Хто з вас щось про це чув?”, – запитав Порошенко.

Порошенко також висловився щодо плану перемоги, який українська влада спершу планує показати американським союзникам. За словами політика, партнери України, звісно є пріоритетом, однак влада не повідомила, коли ознайомить із цим планом український парламент та український народ.

“А він (народ – ред.) коли заслужить право знати, в який спосіб ми будемо забезпечувати перемогу і мир? Суспільство заслужило на дорослу і чесну розмову замість “знеболювального канабісу” телемарафону”, – зауважив лідер опозиції.

Він навів приклад, що Данія купує для України 18 САУ “Богдан”, тоді як український уряд виділяє кошти на телемарафон, тим самим позбавляючи українських воїнів додаткових виплат та засобів для оборони.

“Лише вчора я завіз 80 нічних Мавіків, а за попередній місяць вся держава спромоглася на 50. Це є неприйнятним. Ми маємо повернути цей бюджет і розглядати бюджет оборони та перемоги”, – наголосив Петро Порошенко.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.