Стрілянина на АЗС: затриманому повідомили про підозру в умисному вбивстві

Джерело: Офіс генпрокурора

В Офісі Генпрокурора поінформували, що 41-річному киянину повідомлено про підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів, розбої, незаконному заволодінні транспортним засобом та незаконному носінні і зберіганні боєприпасів.

18 вересня вранці на АЗС на Кільцевій дорозі, підозрюваний з гладкоствольною рушницею марки “Derya Сarina X-Celerate CRX 201” в руках підійшов до 65-річного чоловіка, який збирався сісти у власний автомобіль марки “Honda Accord”.

Після короткого діалогу він здійснив смертельний постріл в голову власника машини, після чого забрав ключі від автомобіля, сумку з особистими речами, сів за кермо і поїхав з місця злочину. Автівку чоловік припаркував біля гаража, який перебуває у його користуванні, де стояв і його автомобіль.

Відомо, що підозрюваний — киянин.

Мотиви своїх дій чоловік пояснити не може, оскільки ймовірно перебуває під дією невідомих препаратів. Тож у нього взято аналіз на вміст в організмі наркотичних чи психотропних речовин.Під час проведення обшуку у підозрюваного вдома вилучили корпус гранати Ф-1 та запал. Також у чоловіка знайшли документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку, — зауважили у повідомленні.

Нині вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Ми повідомляли, що вранці, 18 вересня, на одній із АЗС у Святошинському районі Києва між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого один застрелив іншого з вогнепальної зброї та поїхав. Від поранень потерпілий помер.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.