У Конгресі США відзначали здатність України розвивати військові технологій в умовах війни

Джерело: Голос Америки

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Під час слухань Комітету Палати представників США зі збройних сил обговорювали загрозу нацбезпеці Сполучених Штатів з боку Росії, Китаю, Ірану та КНДР, а також те, як адаптуватись і реагувати на ці загрози.

Він зауважив, що зараз РФ проводить найбільшу наземну війну у Європі з 1945 року, заручившись підтримкою Китаю, Ірану та Північної Кореї, завдяки чому, навіть попри санкції Заходу, продовжує атакувати ракетами і БпЛА населення України.

Відтак США занепокоєні тим,  що дає Росія своїм новим союзникам в обмін на ракети, БпЛА та обладнання і яку загрозу це може мати для США.

Віцеголова Комісії зі стратегії національної оборони Ерік Едельман повідомив, що Росія могла передати Китаю дані про підводні технології, що може дати перевагу КНР над США у підводному протистоянні.

“Важко уявити, що якби ми були залучені у конфлікт, наприклад в Індо-тихоокеанському регіоні навколо Тайваню чи Південнокитайському морі, то Північна Корея не спробувала б використати цей момент на Корейському півострові чи Росія не спробувала б зробити щось в Балтиці чи Чорному морі”, – відзначив Едельман.

Голова Комісії зі стратегії національної оборони Джейн Гарман своєю чергою наголосила про необхідність стимулювання інновацій та нових технологій, втілення яких зайняло б коротший час ніж це займає зараз та меншу кількість ресурсів.

Вона навела приклад України, яка швидкими темпами розвиває новітні технології і застосовує їх на полі бою.

За словами Гарман, вона була в Києві минулого тижня, а до цього у квітні і на власні очі бачила успіх України у цій сфері, зокрема те, що і Україна, і РФ впроваджують інновації на фронті і це займає не роки, а тижні.

Відтак, додала вона, якщо США не зможуть робити так само – вони програють.

“Просто треба запитати, чого Україна нас може навчити. Україна нас може цьому навчити, зокрема, тому що можна побудувати дрон за 350 доларів. Мій коментар про це – в Пентагоні чашку кави не можна купити за 350 доларів і йдеться про наше майбутнє”, – зауважила вона.

Також обговорювалось те, наскільки ефективно ЗСУ використовують отриману від США зброю. За словами Гарман, нагляд за використанням зброї важливий, однак вона переконана, що обпадання, яке отримала Україна, має працювати, а українські військові добре навчені його використовувати.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.