Зеленський заперечив інформацію про загибель 80 000 українських військових за час війни

Джерело: РБК-Україна

Президент України Володимир Зеленський зреагував на повідомлення ЗМІ про те, що від початку повномасштабної російсько-української війни загинуло 80 000 захисників.

Таку цифру про українські втрати цього тижня опублікувало видання The Wall Street Journal.

Видання, посилаючись на власні джерела, повідомило, що з 24 лютого 2022 року Україна втратила близько 500 000 захисників, з яких близько 80 000 вбитими та понад 400 000 пораненими.

Зеленський, під час зустрічі з журналістами 20 вересня, цю інформацію заперечив.

“80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша ніж та, що була опублікована. Суттєво”, – сказав президент.

Додамо, що Україна офіційно не повідомляє про свої втрати у протистоянні з російським агресором. Однак у лютому 2024 року Зеленський озвучив цифру у 31 000 загиблих військових.

Зауважимо, що у тій же статті WSJ опублікувало і російські втрати – близько 600 000 (дані схожі з офіційними підрахунками Генштабу ЗСУ) – з яких близько 200 000 вбитими та 400 000 пораненими.

Сьогодні, 21 вересня, Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження двох арсеналів ворога на території РФ.

Виявлено докази причетності Росії до атаки на гуманітарну місію Червоного Хреста, що сталася 12 вересня в Донецькій області.

За результатами опитування, рекордна кількість росіян висловили бажання припинення російсько-української війни без досягнення цілей президента РФ Володимира Путіна.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Володимир Путін пожартував, коли сказав, що хоче бачити президенткою США демократку Камалу Гарріс.

Зникла капібара Сіннамон (в перекладі Кориця) повернулася до зоопарку після того, як провела тиждень у сусідньому лісі.