В Британії капібару-втікачку знайшли через тиждень за допомогою БпЛА з тепловізором

Джерело: The Guardian

Зникла капібара Сіннамон (в перекладі Кориця) повернулася до зоопарку після того, як провела тиждень у сусідньому лісі.

Після масштабної пошукової операції, в якій брали участь 20 осіб і тепловізійний дрон, 25-кілограмовий гризун був знайдений у п’ятницю всього за 250 метрів від свого вольєра в зоопарку Hoo Zoo and Dinosaur World, Телфорд, Британія.

Її зухвала втеча з вольєра, коли відкрились ворота для трактора, потрапила в заголовки новин по всьому світу. Працівники зоопарку намагались виманити гризуна-втікачку зі схованки за допомогою запахів яблук і груш чи звуків іншої капібари, але марно. Однак, вони виявили її місцеперебування в густому лісі за допомогою тепловізійного дрона.

Витівка капібари, що привернула увагу світу, завершилася, коли співвласниця зоопарку Беккі Доррелл пішла слідами Сіннамон до великого ставка, оброслого очеретом.

Там команда з семи осіб змогла загнати капібару, розміром із лабрадора, у клітку і повернути її назад до зоопарку.

 “Там, де вона була, вона жила своїм найкращим життям. Ця місцевість — справжній рай для капібари… але, на жаль, ми несемо відповідальність за те, щоб не залишати немісцевих тварин у британській глибинці”, – сказав Вілл Доррелл, інший співвласник зоопарку.

Він додав, що Сіннамон виглядає “дуже щасливою”, що повернулася до зоопарку зі своїм братом, і пізніше в суботу її огляне ветеринар, перш ніж вона возз’єднається зі своїми батьками.

За даними Євростату, кількість смертей через самогубство в ЄС знижується.

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що 1 жовтня в День захисників та захисниць України відбудеться  загальнонаціональна хвилина мовчання.

Данська компанія LEGO і Формула-1 оголосили про багаторічне партнерство, яке розпочнеться в сезоні F1 2025 року. 

Російський ПАТ “Газпром” домовився з China National Petroleum Corp. про дострокове нарощування потоків газу по газопроводу “Сила Сибіру” на максимальну потужність до кінця року.

В Краматорську зник 2-річний хлопчик, якого правоохоронці шукали цілу ніч. Відтак поліціянти знайшли дитину та розслідували обставини її зникнення.