Росіяни «абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди» — Зеленський

Джерело: президент Володимир Зеленський у Telegram, Одеська міська рада та Media Center Odesa.

У ніч на 19 липня росіяни завдали потужного масового удару по півдню України. Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ абсолютно свідомо цілить в інфраструктуру “зернової угоди”.

Фото: Одеська міська рада

Зранку президент заслухав інформацію про нічні російські удари по Одещині, Житомирщині, інших регіонах України.

“Російські терористи абсолютно свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди, і кожна російська ракета – це удар не лише по Україні, а й по всіх у світі, хто прагне нормального й безпечного життя”, – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк зазначила, що нічну атаку можна віднести до “елементів застосованої нової тактики або спроби винайти нову тактику”, щоб максимально протидіяти ППО. Ракети і дрони запускали практично одночасно, а не хвилями.

Фото: Одеська міська рада

Президента поінформували про наслідки ворожих ударів віцепрем’єр Олександр Кубраков і міністр Ігор Клименко. Ще були доповіді головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача ВПС Миколи Олещука.

“Військовим дав доручення посилити захист людей і портової інфраструктури, а МЗС – активізувати контакти з партнерами для збільшення тиску на державу-терориста та продовження нормального експорту українського зерна”, – поділився лідер держави.

Наталія Гуменюк заявила, що під час атаки було використано Х-22, “Онікс”, “Калібри”, Х-59 та дрони Shahed-136. Також росіяни випускали ракети з ракетного комплексу “Бастіон”, розташованого на території окупованого Криму.

Фото: Одеська міська рада

Фото: Одеська міська рада

Фото: Одеська міська рада

Фото: Одеська міська рада

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.