Росіяни стали більше обстрілювали населені пункти у Курській області, ніж Сумщину — речник

Джерело: телемарафон

На сьогодні російські війська здійснюють більше обстрілів населених пунктів на території Курської області, ніж по Сумщині, через активні бойові дії українських військових у цьому регіоні. Як сказав речник оперативно-тактичного угруповання “Сіверськ” Вадим Мисник, переміщення бойових дій на територію Курської області змушує росіян змінювати характер та структуру своїх обстрілів.

“Вони змушені у більшості здійснювати саме обстріли на своїй території, по своїх населених пунктах”, – зазначив речник.

За даними на позаминулу добу, росіяни скинули 17 авіабомб по Сумській області, а по районах Курської області, контрольованих Силами оборони України, – 21 бомбу. Минулої доби РФ випустила 13 авіабомб по Сумщині та 31 по Курській області.

Мисник також запевнив, що українські військові постійно моніторять переміщення техніки та військових РФ вздовж українського кордону. За його словами, після проведення українською армією операцій у Курській області, ворог почав мінувати прикордоння та активно зводити фортифікаційні споруди.

Проте українські військові перебувають у повній бойовій готовності, а система оборони на північному кордоні, зокрема для протидії диверсійно-розвідувальним групам (ДРГ), працює ефективно.

На питання щодо активності ДРГ, Мисник зазначив, що їхні спроби прориватися на Сумщину значно знизилися, а застосування таких груп стає дедалі складнішим. Однак на інших напрямках така загроза все ще існує. Завдяки підготовці українських військових та військово-технічним засобам спроби ДРГ своєчасно виявляються та припиняються.

На саміті в Нью-Йорку затвердили розроблений під керівництвом Німеччини Пакт в ім’я майбутнього. РФ спробувала зірвати ухвалення документа.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що тривають делікатні переговори з Білим домом стосовно дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow по території Росії, стверджуючи, що настав час для “мужності”.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 23 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Станом на 22 вересня ЗСУ відновили раніше втрачені позиції на Донеччині та просунулися на Курщині.

Міністерство закордонних справ України у своїй заяві від 22 вересня рішуче засудило черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України — проведення так званої “офіційної” зустрічі Олександра Лукашенка з представником російської окупаційної влади на тимчасово окупованій частині території Донецької області України Денисом Пушиліним.